Welkom op mijn blog, Leuk dat je komt kijken! Volg mijn blog berichten, reageer, bekijk wat ik gemaakt heb en ga zelf lekker creatief aan de slag met mijn DIY's. Veel plezier! xx

Follow me on instagram

Clothes

Toen ik 12 werd, was ik eindelijk oud genoeg om op naailes te gaan. Vroeger had ik al een beetje met naald en draad geklooid en kreeg ik op den duur mijn eerste mini-kinder naaimachientje. Na een paar keer naaien was hij al weer stuk, dus het was niet een heel groot succes.

Toch had ik er plezier van. Later ook op ongeveer twaalfjarige leeftijd kreeg ik de oude naaimachine van mijn oma. Op naailes leerde ik van alles over patronen en kleding maken, en het was natuurlijk super om met iets zelfgemaakts naar school te gaan! Nu een aantal jaren verder ben ik steeds verder ontwikkeld in het kleding maken en kan ik veel zelf. Ik heb nu zelf mijn eigen naaimachine gekocht. Hij is ontzettend makkelijk in gebruik, heeft veel leuke functies, is zonder teveel poespas en is roze! wat wil je nog meer? Hij kostte alleen wel €300,- maar je hebt veel waar voor je geld.

Brother NV 10a


Hieronder kun je mijn zelfgemaakte kledingcollectie zien.

Lief rokje
Rokje met ruches, de stof is zijdeachtig met ingeweven stippen in zwart, grijs & wit.
Newspaper blazer
cijfer: 9Jasje
Jasje van donkerblauwe stof waarin ijzerdraad is verwerkt. Dit geeft een grappig effect. Het patroon komt uit knip (datum onbekend). Het patroon is even uitvogelen en niet de makkelijkste, maar het resultaat mag er zijn. In de boord en de zakken zitten ingeslagen drukknopen (matzilver).


Galajurkje
Maakte ik in de eerste klas (was 13 jaar).
Ik zat op naailes en heb hier mijn eerste galajurkje gemaakt voor het kerstbal op school. 
Terwijl andere meiden voor 100 euro een jurk kochten (het was HET feest van het jaar),
had ik een leuk patroon van Burda en een stofje op de kop getikt.
Dit alles voor maar €12,- en een beetje moeite, handig toch? 
Kerst/gala jurkje
Gemaakt voor een kerstdiner in kerst 2011.


Schaatspakje
Onverwacht moest ik een kür doen (oefeningen doen op muziek) met kunstschaatsen en had op het laatste moment nog dit pakje naar eigen ontwerp gemaakt. Het blauwe glimmende stofje van de rok geeft een ijs-achtig effect. 


Hippie shirtje
 Samen met Birgit een vriendin van me hebben wij een Hippie feest gegeven op een boot. Het is een jongerencentrum in Dronten. We gaven hem niet op het dek want dat was te koud maar beneden in de boot was er een hele gave ruimte met lichten, muziek installatie en lichten. Ook hebben we de x-box kinect aan gesloten en heerlijk ge just-danced (2).
Als 'gastvrouwen' moesten wij wel het goede voorbeeld geven en waren we als echte hippies gekleed haha.